Ouderenzorg

Met het zorgprogramma ouderenzorg krijgen we beter zicht op wie er extra zorg nodig heeft, vooral bij kwetsbare ouderen. Door optijd de juiste zorg in te zetten, kunnen we achteruitgang in de gezondheid voorkomen en zorgen we voor een betere kwaliteit van leven. 

We richten ons op persoonlijke zorg, samenwerking tussen verschillende zorgverleners én aandacht voor de wensen van de oudere zelf. Vooral 75-plussers die meerdere problemen tegelijk hebben, krijgen extra aandacht. Belangrijk onderdelen zijn hulp gericht op het dagelijks functioneren en herstel, vooruit plannen van zorg en voorkomen van klachten of problemen (preventie).

Gestructureerde ouderenzorg

Gestructureerde ouderenzorg betekent dat er stap voor stap gewerkt wordt. Eerst wordt de kwetsbare oudere herkent. Daarna wordt een probleemanalyse opgesteld en maakt de huisarts samen met de patiënt een zorgplan. Vaste onderdelen in het plan zijn mecatiereview en proactieve zorgplanning. Bij de kwetsbare ouderen waar complexe zorg nodig is, ligt de focus ook op een multidisciplinair zorgplan. De huisarts en praktijkondersteuner verlenen de ouderenzorg met name in samenwerking met het sociaal domein, wijkverpleging, specialist ouderengeneeskunde, casemanager dementie en apotheker.

Contactpersoon 

Casuïstiektafel complexe ouderenzorg

Soms is de situatie van een oudere erg complex. Dan is er extra kennis nodig. Daarom organiseert Delta Dokters elke maand een bijeenkomst met een team van zorgprofessionals. De (hoog) complexe casuïstiek wordt besproken in een team van huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en geriaters. Soms sluiten er ook andere zorgprofessionals aan. Zoals casemanagers, praktijkondersteuners of verpleegkundig specialisten.

Contactpersoon